Grattis Ben Kersley!

Grattis Ben Kersley!

År 2021-års nyponpristagare är Ben Kersley. Han tilldelas priset för sitt arbete att sätta Linköping på humorkartan. Den 22 oktober firades han i ett fullsatt Garden. Lars Winnerbäck och Fanny Wandel spelade, Henrik Johnsson var konferencier. Vid ceremonin hyllades också förra årets stipendiat Sami Rahim, som tidigare inte kunnat uppmärksammas offentligt på grund av Corona-restriktioner.

Vi vill tacka alla som närvarade vid ceremonin och gjorde det till ett fantastiskt fint firande!

Stipendieutdelning 2021

Stipendieutdelning 2021

Fredagen den 22 oktober kl. 17.00 presenteras 2021-års stipendiar/er vid en ceremoni i Garden, Linköping Konsert & Kongress.

Konferencier är Henrik Johnsson. Linköpingsartisten Fanny Wandel samt Lars Winnerbäck med musiker spelar.

Det kostar ingenting att närvara. Då restriktionerna kring sammankomster kommer att vara upphävda är alla intresserade välkomna.

Sami Rahim får årets Nypon

Sami Rahim får årets Nypon

Lars Winnerbäcks Stiftelse tilldelar årets Nypon till Sami Rahim, med följande motivering:

Nyponet 2020 tilldelas Sami Rahim för hans passionerade strävan att göra Linköping till en roligare och bättre stad. Med stort hjärta och varm famn välkomnades kulturen till restaurang L’Orient. Under sexton år hade Linköping ett välbehövligt, svängande vardagsrum med plats för alla. Punkiga nitjackor avlöstes av argentinska tangoklänningar. Vi säger tack för dansen och ser fram emot framtida projekt!

Se Sami Rahim motta Nyponpriset 2020

På grund av fortsatta restriktionerna för folksamlingar kunde Nyponet inte  delas ut vid en offentlig ceremoni . Istället arrangerades den 15 oktober en liten träff med enbart stipendiaten, styrelsen och en fotograf. Till priset hör ett grafiskt blad gjort av Isabelle Nilsson vilket överräcks vid 2021 års ceremoni.

Grattis Ulrika Reinholdsson

Årets nyponpris tilldelas Ulrika Reinholdsson. Hon får det för sitt ideella arbete som repertoaransvarig i Riksteatern Linköping (tidigare Karil) och för att hon är en stöttande, entusiasmerande kraft för lokala kreatörer. Hon mottog priset vid en välbesökt ceremoni.

Tack alla ni som var där och firade med oss!

Stipendieutdelning 2019

Den 12 april kl. 18.00 presenteras 2019-års stipendiat/er vid en ceremoni i Garden, Linköping Konsert & Kongress.

Konferencier är Henrik Johnsson. Musik av Lars Winnerbäck.

Det kostar ingenting att närvara. Alla som är intresserade är hjärtligt välkomna!

Årets nyponpris går till Sam Anlér

Vid en välbesökt ceremoni har Sam Anlér tagit emot 2018 års nyponpris för sitt arbete med NÄRCON-FESTIVALEN. Sams arbete berikar Linköpings kulturliv genom att möjliggöra för människor att leva ut sitt intresse för populärkultur, spel och cosplay. Det gör Linköping till en gladare och öppnare stad.

Stipendieutdelning 2018

Vem eller vilka som får ta emot årets nyponpris avslöjas den 20 april kl. 18.00 i Garden i Linköping Konsert & Kongress.

Årets prisutdelning bjuder på livemusik av Lars Winnerbäck. Konferencier är Henrik Johnsson. Eventet är gratis och öppet för alla. Välkommen!

För att ytterligare sätta ljuset på kulturlivet i Linköping arrangerar stiftelsen samma dag ett panelsamtal med titeln ”Hur mår kulturstaden Linköping?”. Medverkar gör Cecilia Gyllenberg Bergfasth, Kaj Sivervik, Lena Ilmarson, Bo Olls och moderator Mattias Ahlén. Babettes Kafferi, klockan 14.30.

Gaphals och City to City får Nyponet

Nyponet 2017 tilldelas Kaj Sivervik och Patrik Lindecrantz, eldsjälarna bakom GAPHALS och CITY TO CITY. Med stora visioner, men med förankring i det lokala, har de skapat mötesplatser för musikintresserade och en viktig scen både för den smala och breda livemusiken i Linköping.